Ieder kwartaal wordt teruggekeken op het verkeer en de kwaliteit van Opvoeden.nl. Uit deze analyse komen nuttige tips voor verbetering en optimalisatie van de website. Dit zijn de statistieken van de eerste drie kwartalen in 2020.

In de eerste drie kwartalen van 2020 telde Opvoeden.nl bijna 1,5 miljoen bezoeken. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 1,3 miljoen. De site lijkt met name organisch beter gevonden te worden, dat wil zeggen via Google. Dit komt onder meer door zoektermen als ‘ooievaarsbeet’ en ‘peuterpuberteit’.

Informatiebehoefte per levensfase

De betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid loopt van de fase kinderwens tot jongvolwassene en ouderschap. Hieronder volgt per levensfase een top 4 van meest gelezen onderwerpen van de afgelopen kwartalen.

Kinderwens
Vruchtbare dagen
Vruchtbaarheid man
Informatie en tips over kinderwens
Vruchtbaarheid vrouw

Zwanger
Het beste moment om zwanger te worden
Seks tijdens de zwangerschap
Soa en zwangerschap
Informatie en tips over zwangerschap

Baby
Ooievaarsbeet
Abnormaal huilen
Ondertemperatuur
Informatie en tips over baby’s

Peuter
Driftbuien
Aanpak van slaapproblemen
Ondertemperatuur
Ontwikkeling van peuters

Basisschoolkind
Brutaal en opstandig gedrag
Informatie en tips over basisschoolkinderen
Ontwikkeling
Slecht slapen

Puber
Groei
Menstruatie
Informatie en tips over pubers
Puberteit

Jongvolwassene
Aanvullende beurs en ouderbijdrage
Voorbehoedsmiddelen
Ziekte van Pfeiffer
Sociaal-emotionele ontwikkeling

Ouderschap
Het beste moment om zwanger te worden
Coronavirus
Peetouders
Water

Zoektermen en doorkliks

Slapen, angst, opvoeding en gedrag, ouderschap en alcohol zijn een van de meest gebruikte zoektermen op Opvoeden.nl. We leggen deze naast de informatie die we hierover hebben om te kijken of we de bezoeker daar de juiste teksten over aanbieden.

De teksten op Opvoeden.nl verwijzen ouders door naar relevante verdiepingsinformatie op andere betrouwbare websites, die getoetst zijn aan criteria in de contentwijzer. In de afgelopen kwartalen werd het meest doorgeklikt naar Mediaopvoeding.nl, de Pubergids van Rutgers, Infovoorjou.nl en de Groeicalculator van TNO.

Op Opvoeden.nl kunnen ouders door middel van plaatsbepaling doorklikken naar opvoedhulp in de buurt. De afgelopen kwartalen werd 17.880 een gemeente geselecteerd en waren er 8388 klikken op lokaal aanbod, bijvoorbeeld naar de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Loes Twente en CJG Kennemerland. Dit is een stijging van ongeveer 23 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Mooi dat ouders op deze manier bij hulp in de buurt uitkomen!

Op websites van gemeenten, Centra voor Jeugd en Gezin, GGD’en en andere organisaties staan links naar Opvoeden.nl. Dat maakt de betrouwbare opvoedinformatie goed vindbaar voor ouders. Uit statistieken blijkt dat de websites van het Rijskvaccinatieprogramma, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Inforium, Regelhulp en Jong JGZ het meeste bezoek opleveren.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER