Parentifact

Kinderen van gescheiden ouders ervaren minder stress als er sprake is van co-ouderschap. Dit geldt ook als de ouders onderling een slechte verstandhouding hebben. 

Dat komt naar voren uit het Zweedse onderzoek Shared Physical Custody and Children’s Experience of Stress waarover Nu.nl bericht. Dit vond plaats onder achthonderd kinderen.

Volgens onderzoeker Jani Turunen van Stockholm University verliest een kind dat bij één van de ouders woont het contact met familieleden en vrienden van de andere ouder. Hij haalt daarbij ook eerdere onderzoeken aan, waaruit bleek dat kinderen zich zorgen maakten over de ouder die ze minder vaak zagen.

De studie ging specifiek over stress die kinderen van gescheiden ouders ervaren. De stress neemt volgens de Zweedse onderzoekers af als kinderen met beide ouders goed contact hebben. Dat de ouders onderling mogelijk een matige relatie hebben, maakt voor het stressniveau van de kinderen volgens dit onderzoek niet uit.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER