Goed genoeg ouder- en opvoederschap houdt in dat ouders voldoende oog hebben voor de behoeften van hun kind. Maar wanneer is het ‘goed genoeg’? En hoe maak je in de ondersteuning onderscheid tussen iemands ouderschap en diens opvoederschap? Wat zijn succesvolle interventiemogelijkheden als het niet goed genoeg is? Vragen waar niet zomaar een pasklaar antwoord op is te geven. Laat je daarom inspireren en doe mee aan het online congres Goed genoeg ouder- en opvoederschap! Als lezer van de nieuwbrief van Ouders Centraal neem je bovendien deel met een aantrekkelijke korting.

Volgens de Engelse kinderarts en psychoanalyticus Donald W. Winnicott, betekent goed genoeg ouder- en opvoederschap: een stabiele, zorgzame en liefdevolle ‘bemoedering’ van het kind, waardoor het kind zich goed kan ontwikkelen.

Naast basisbehoeften (lichamelijke verzorging, voeding en bescherming) hebben kinderen recht op zorg en liefde, controle, het consistent stellen van grenzen en het stimuleren van hun ontwikkeling.

Hulpverleners en leerkrachten hebben in de praktijk echter regelmatig te maken met dilemma’s waarbij de vraag speelt of er binnen bepaalde gezinnen sprake is van een opvoedsituatie die goed genoeg is.

In dit online congres, een initiatief van Euregionaal congresburo i.s.m. Ouders Centraal, gaan experts uit wetenschap en praktijk dieper in op dit onderwerp. Zij behandelen het thema vanuit verschillende perspectieven en reiken, naast wetenschappelijke beschouwingen, handvatten aan die deels direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Programma in een notendop

 1. Dr. Maike Kooijmans: Opgroeien en opvoeden in een vloeibare prestatiesamenleving
 2. Dr. Nicole Lucassen: Vroegsignalering en begeleidingsvormen bij problemen in het opvoederschap
 3. Prof. Dr. Bernet Elzinga: Lange termijn impact van mishandeling en/of verwaarlozing
 4. Drs. Marny Aretz en drs. Gwendolijn Gerards: Systeemgerichte gezinscoaching voor ouders met een verstandelijke beperking
 5. Drs. Jolande Schoonenberg: Emotionele verwaarlozing: van signalering tot gerichte aanpak
 6. José Koster: Ondersteuning van ouder- en opvoederschap van mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblematiek
 7. Mr. Dr. Goos Cardol: Samenwerken met ouders in de gedwongen hulpverlening

Alle voordelen op een rij

 • Kennis en praktische inzichten op het gebied van ouderschaps- en opvoedingsondersteuning
 • Zeer deskundige, hooggekwalificeerde en ervaren sprekers
 • Gevarieerd programma en toegang tot alle bijdragen
 • Een maand lang toegang tot de beveiligde digitale omgeving
 • Geaccrediteerd voor verschillende beroepsregisters
 • Diverse kortingen
 • Gratis een collega laten deelnemen of zelf gratis inschrijven voor een tweede online-congres
 • Bewijs van deelname en het bijschrijven van accreditatiepunten

Alles over het programma en de deelname mogelijkheden >>

Let op: Ben of word je abonnee van de gratis nieuwsbrief van Ouders Centraal, dan neem je deel voor € 250,00 i.p.v. € 295,00  (ex. 21% BTW). Vink dit op het aanmeldingsformulier aan onder het kopje ‘Kortingen’.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER