Jongeren met een beperking inclusiever te maken. Dat is het doel van de Realisten Academie 2.0.

De academie is op zoek naar ouders van jongeren met een beperking die hun kind mee willen laten bouwen aan een gelijkwaardige arbeidsmarkt? 

De Realisten Academie 2.0 is een initiatief van CNV Jongeren, Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO), Onbeperkt aan de Slag, Stichting Alexander i.s.m. Emma at Work. In twee jaar tijd gaat de academie op zoek naar 350 jongeren. De bedoeling is dat deze met hun persoonlijke ervaringen anderen inspireren om mee te bouwen aan een gelijkwaardige arbeidsmarkt. 

Tijdens de Realisten Academie 2.0 doen jongeren met een beperking als Realist mee aan een intake en basistraining. Daarnaast zijn er voor hen inspirerende lezingen, online webinars en een gezellig eindevent! In het kort: in een paar maanden krijgen ze een professionele training, ontwikkelen ze zichzelf en vergroten ze hun kansen op de arbeidsmarkt door een – sociaal en professioneel – netwerk op te bouwen. Vervolgens gaan ze bij organisaties langs om hunverhaal en ervaringen te vertellen. Het project is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd.

Ga voor meer informatie naar: Realisten Academie 2.0>>

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER