Ouders die niet meedoen aan de training Het Begint Bij Mij krijgen voortaan gratis toegang tot de oefeningen uit de werkboeken. ‘We weten hoe waardevol deze oefeningen zijn en daarom gunnen we het zoveel mogelijk ouders om dit zelf te ervaren’, schrijft het projectteam. Professionals doen er goed aan de oefeningen eerst zelf te doen.

De oefeningen op zichzelf zijn al heel helpend, maar de kracht van de oudertraining zit in de verbinding van alle oefeningen met elkaar. Als onderdeel van de oudertraining zullen de oefeningen daarom meer impact hebben. Dit heeft ook te maken met de stukjes theorie, filmpjes, persoonlijke ervaringen en het gezamenlijke proces dat deelnemers met elkaar doorlopen gedurende de oudertraining.

Alle trainers van het programma Het Begint Bij Mij hebben de training als deelnemer doorlopen. Zij hebben alle oefeningen dus eerst zelf gedaan. Professionals wordt daarom geadviseerd om iedere oefening eerst zelf te doen. Je kunt dan uit eigen ervaring vertellen waarom de opdracht nuttig is. Persoonlijke voorbeelden spreken meer aan en zullen de ander motiveren om ook aan de slag te gaan. En niet onbelangrijk: Je weet wat je aan de ander vraagt.

De eerste zes oefeningen zijn inmiddels als een tool op 1 A4 uitgewerkt. Je kunt deze voor jezelf printen of gebruiken als hulpverlener. Het betreft de volgende oefeingen:

  • Liefdestalen, deze oefening heeft al vele relaties versterkt of zelfs gered!
  • Tankstation, basiskennis die altijd van pas komt!
  • Positief gedrag stimuleren, bruikbaar voor jong en oud!
  • Inspiratiebron, raak (opnieuw) geïnspireerd en inspireer anderen!
  • Beschermingsmechanismen, ontdek hoe jij reageert op stress en of dit behulpzaam is!
  • Het GGGG schema, start met positieve gedachten en krijg meer voor elkaar!

Naar de A4-tjes >>

Bron: peer3.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER