Edith Raap start aan Hogeschool Utrecht een onderzoek naar terugkerende ervaringen van pijn, verdriet en verlies waar een ouder mee te maken kan krijgen als deze een kind heeft met een beperking. Hoe zien de ervaringen van ouders eruit, hoe ontwikkelen die zich en hoe kunnen professionals ouders ondersteunen? 

Het onderzoek richt zich op het beter begrijpen van de ervaringen van ouders van levend verlies (chronic sorrow). Uit het onderzoek volgen aanbevelingen voor de beroepspraktijk. Studenten en professionals leren wat zij kunnen doen om beter aan te sluiten bij gevoelens van levend verlies van ouders met een kind met een beperking of chronische aandoening. Het onderzoek is inmiddels gestart en loopt tot 17 augustus 2024.

Podcastserie levend verlies

Samen met een moeder van een zoon met een ernstig meervoudige beperking maakt Edith Raap sinds 2019 een podcastserie over terugkerende gevoelens van verdriet en rouw bij ouders van een kind met een beperking of chronische aandoening.

Beluister de podcastserie

Bron: hu.nl

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER