Ouders van een kind met een beperking bevinden zich vaak in een doorlopend proces van steeds terugkerende rouw en verlies. Dr. Susan Roos, Amerikaanse expert op dit gebied, verzorgt hierover een online masterclass. Zij spreekt in deze (Engelstalige) online masterclass over hoe je deze ouders beter kunt begrijpen en begeleiden.

Voordat mensen ouders worden, hebben ze bepaalde verwachtingen bij hun toekomstige kind. Wanneer dan blijkt dat hun kind een ernstige lichamelijke, verstandelijke en/of psychiatrische ziekte of beperking heeft, dienen deze te worden bijgesteld.

Vaak betekent dat een proces van rouw en verdriet. Ouders zien de kinderen van vrienden en bekenden naar school gaan, een diploma halen, werk krijgen, trouwen en kinderen krijgen. Als dat er voor hun kind niet in zit, dan betekent dat steeds weer verdriet. Maar ook andere aspecten van hun leven veranderen vaak radicaal. Zo moeten ook broertjes en zusjes van het zieke en/of beperkte kind leren omgaan met hun onmacht en verdriet.

De online Masterclass vindt plaats op 9 juni van 19.00 – 21.00 uur. Dit gebeurt via Zoom. De deelnameprijs bedraagt € 89,00 (excl. BTW). Het betreft een gezamenlijk initiatief van Euregionaal Congresburo in samenwerking met Edith Raap van de Hogeschool Utrecht.

Lees verder op congresburo.com >>

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER