Dé website in Nederland over onderwijs en begeleiding aan kinderen met een visuele beperking is uitgebreid met informatie speciaal voor ouders van blinde kinderen. Op de themapagina vinden ouders informatie over de ontwikkeling van het blinde kind, de mogelijkheden in begeleiding en ervaringen van andere ouders. 

Uit gesprekken met ouders bleek al langere tijd behoefte aan een centrale plek met kennis en informatie over blinde kinderen. Visio en Bartiméus hebben daarop kennis, informatie en krachten gebundeld en gezamenlijk de themapagina gerealiseerd.

Informatie voor elke levensfase

De themapagina kent een duidelijke indeling in rubrieken. Er is een beschrijving van de ontwikkelingsgebieden, maar ook informatie over hulpmiddelen, dagopvang, onderwijs en vrijetijdsbesteding. De mogelijkheden van Bartiméus en Visio worden eveneens toegelicht. Daarnaast heeft de themapagina een agenda met activiteiten voor ouder en kind, en wordt er verwezen naar inspiratiebronnen zoals websites en sociale media.

Ouderpagina

De ouderpagina maakt onderdeel uit van de website van eduVIP (educatie voor Visually Impaired People). eduVIP geeft digitale ondersteuning aan het onderwijs van leerlingen en studenten met een visuele beperking in het speciaal onderwijs en het regulier onderwijs. Het is een initiatief van de onderwijsinstellingen voor visueel beperkte leerlingen, Bartiméus en Visio.

Ga naar de themapagina >

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER