gezin aan zet

In de regio’s Holland-Rijnland en Den Haag zijn sinds drie jaar multidisciplinaire wijkteams actief, ook wel Jeugd- (en Gezins)teams genoemd. Een rapport van het project Gezin aan Zet brengt in kaart wat werkt en wat belemmeringen zijn in het werken met elkaar.

De eerste resultaten van het project Gezin aan Zet zijn nu te lezen in het rapport ‘Werkzame en belemmerende factoren van het werken in een Jeugd- (en Gezins)team: visie van de professional’. Het rapport is tot stand gekomen in samenwerking met de betrokken Jeugd- (en Gezins)teams en biedt een uniek kijkje in de keuken van de teams. Zo geven professionals aan dat de periode rondom de transitie een onstuimige periode was, maar zijn ze over het algemeen positief over het organiseren van de jeugdzorg op lokaal niveau.

In gesprek

Met de bevindingen uit het rapport kunnen betrokkenen rondom de teams met elkaar in gesprek gaan, om te verbinden en te verbeteren. Gezin aan Zet blijft de komende jaren samen met de professionals uit de Jeugd- (en Gezins)teams, ouders, jongeren en beleidsmakers onderzoeken wat de professionals kan helpen om de zorg voor gezinnen nog verder te verbeteren.

Academische Werkplaats SAMEN

Gezin aan Zet is een project van de Academische Werkplaats SAMEN en onderdeel van het ZonMw-programma Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd. Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd verbinden met een regionale kennisinfrastructuur de werelden van praktijk, beleid, onderzoek en onderwijs, met structurele inbreng van ouders en jongeren. Zo brengen academische werkplaatsen kennis samen voor de transformatie in de jeugdsector.

Verder lezen

Download het rapport van Gezin aan Zet: ‘Werkzame en belemmerende factoren van het werken in een Jeugd- (en Gezins)team: visie van de professional’. 

Meer informatie: Academische Werkplaats Samen

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER