Ouders van pubers met een ernstig meervoudige beperking (EMB) hebben behoefte aan ervaringsdeskundigheid over deze leeftijdsgroep. De BOSK wil die deskundigheid bundelen in checklists. Ouders van EMB-pubers worden gevraagd mee te denken over de inhoud.

Ouders van pubers met EMB (10-25 jaar) gaven naar aanleiding van het reeds beschikbare programma Meervoudig Ondersteund (0-4 jaar) aan dat er ook bij hen behoefte is aan ondersteuning vanuit ervaringsdeskundigheid. Op basis van gesprekken met ervaringsdeskundige ouders en professionals zijn hiervoor acht thema’s geïdentificeerd. Voor ieder thema gaat de BOSK een checklist ontwikkelen met tips, handvatten en adviezen.

Voor het ontwikkelen van de checklists heeft het projectteam input van ouders nodig. Door middel van een online formulier kunnen zij per thema aangeven wat voor hen belangrijke zaken waren om te regelen, aan te denken of om op die bepaalde manier te doen. De checklists worden opgesteld op basis van de reacties.

Neem voor vragen contact op met Marike Willems van de BOSK: marike@bosk.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER