Gevangen man met geboeide handen

Het project ‘Mijn Kind en Ik’ is een training voor vaders in de gevangenis om het contact met hun kind(eren) de verbeteren. Onlangs zijn de eindresultaten gepresenteerd.  Een in het oog springend effect van de training is dat vaders na deelname vaker tegen hun kinderen zeggen dat ze van hen houden.

Het project is een initiatief van Exodus Nederland en startte drie jaar geleden onder leiding van projectleider Marieke van Zwam. Nu drie jaar verder namen in totaal 252 vaders deel aan de training, 14 PI’s haalden het project in huis en 70 vrijwilligers werden opgeleid om de training te geven.

Film en presentatie

Op you tube vertelt een vader over zijn ervaringen met het project.

Ook de presentatie van het onderzoek door dr. Joni Reef staat online.

Vervolg

De training wordt nu structureel in het aanbod van Exodus opgenomen en al in 2018 wordt naar landelijke dekking wordt gestreed. Ook krijgt de samenwerking met de gezinsbenadering in Leeuwarden en Veenhuizen verdieping. Tot slot wordt gewerkt aan een nieuw project naar Amerikaans voorbeeld. Dit houdt in dat het komende jaar in samenwerking met twee PI’s vakantiekampen worden georganiseerd voor kinderen van gedetineerden.

Over Exodus

Exodus werkt vanuit vijf regio’s, Zuid Nederland, Midden Nederland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord en Oost Nederland. In deze regio’s ondersteunen we met professionals en vrijwilligers (ex-)gedetineerden bij hun terugkeer naar de samenleving. Ook hun familieleden kunnen bij Exodus terecht.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER