hulp aan stiefgezinnen

Een stiefgezin start vanuit liefde, maar daar onder zit altijd een verdrietige laag. Hebben de nieuwe partners daar aandacht voor? Is het al een stuk verwerkt? Of denkt men dat het zomaar wel gaat lukken om de boel positief draaiende te krijgen?

Het relatiewerkboek ‘Van single naar samen, kinderen geen bezwaar!’ is speciaal ontwikkeld voor (aanstaande) stiefouders die werkelijk een positieve boost willen geven aan een complex systeem als een stiefgezin. Voor volwassenen die bereid zijn om in de spiegel te kijken, te kijken naar wat misschien nog niet afgerond is. Voor (stief)ouders die de relatie met hun partner willen verbeteren, geen ruzie meer willen over elkaars kinderen. Voor liefdespartners die vanuit liefde voor elkaar een stiefgezin in liefde vorm willen geven.

Praktische insteek

Het relatiewerkboek is praktisch opgezet. Visie? Rond eerst het oude af zodat er ruimte komt voor het nieuwe. De logische volgorde is dan ook dat beide nieuwe partners kijken naar hun gezin van herkomst, de situatie vóór de nieuwe relatie en dan pas naar het nu. Een succesvol stiefgezin krijg je niet alleen voor elkaar door goede afspraken te maken. Het is juist van groot belang dat je elkaars geschiedenissen nóg beter leert kennen, waardoor je jezelf en de ander nog beter begrijpt.

Gratis download

De auteur van het relatiewerkboek voor geliefden en kinderen uit een eerdere relatie, Suzan Vloet, is gestopt met haar praktijk Stiefcoach voor begeleiding van stiefouders. Daarom geeft ze haar boek nu gratis weg. Het boek is met name interessant voor coaches en therapeuten die werken met stiefproblematiek. En natuurlijk voor stiefouders. Het boek telt 98 pagina’s en de auteur geeft het volgende advies: print het in kleur op wat dikker papier, enkelzijdig en doe het in een klappertje. Leg het op tafel en werk er samen of naast elkaar in. De ‘Bespiegelingen’ zijn hèt moment dat je samen in gesprek gaat.

>> Download Van single naar samen, kinderen geen bezwaar

Bron: Nieuwsbrief Suzan Vloet

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER