Als een kind extra zorg nodig heeft, gaat het vaak over het kind en minder over de invloed die deze extra zorg op ouders en verzorgers heeft. De recent ontwikkelde UP Cards staan vol inspirerende vragen om in gesprek te gaan met álle betrokkenen, van het kind zelf tot vrienden en familie.

De kaarten hebben betrekking op onderwerpen die niet vaak aan bod komen, maar wel belangrijk zijn om te bespreken. Het setje is gemaakt om op een positieve manier gesprekken op gang te brengen.

De UP Cards bevatten ook een aantal inspiratiekaarten. Hierop staan ideeën en tips voor ontspanning en bezinning. Naast de huidige categorieën, zijn sommige vragen tevens bruikbaar om in gesprek te gaan met anderen. Zo zijn de omgevingskaarten bijvoorbeeld ook geschikt om mee te nemen naar de hulpverlener(s).

Een setje UP Cards kost € 15,-

Lees verder en bestellen >

Achtergrondinformatie

De UP Foundation heeft de UP Cards samen met Minke Verdonk ontwikkeld. De UP Foundation is er op allerlei manieren voor ouders van een kind met extra zorg. Minke biedt, als professional in de (jeugd)zorg en ervaringsdeskundige ouder, advies en begeleiding aan ouders én professionals van kinderen met een (lichamelijke) beperking. Susanne Tailleur, graphic designer van Senshake, was verantwoordelijk voor het design van de UP Cards.

http://www.upfoundation.nl/UP-Cards/

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER