Door te informeren, te vertegenwoordigen en te verbinden wil de BV Familie de stem zijn voor ouders. De bond is er voor iedereen die vragen heeft op het gebied van veiligheid, gezin, vrije tijd, gezondheid en voeding, werk en zorg, onderwijs, opvoeding en kinderopvang.

De druk op ouders is groot en toch zijn de uitdagingen waar ouders en kinderen elke dag voor staan nauwelijks onderwerp van gesprek in de politiek. Terwijl ouders dat – terecht – wel verwachten. Dat moet veranderen. Hoog tijd dus voor een bond voor families, een club die de belangen behartigt van gezinnen, jong en oud.

Kansen, mogelijkheden en rechten

De BV Familie informeert, ondersteunt, betrekt en vertegenwoordigt gezinnen ongeacht afkomst, overtuiging en vorm. De bond wil op een objectieve en laagdrempelige manier families bewust maken van kansen, mogelijkheden en rechten. Bijvoorbeeld met behulp van de WOWW (Wat Ouders Willen Weten), een praktisch hulpmiddel voor ouders. Ouders kunnen zich aanmelden met de (verwachte) geboortedatum van hun kind en krijgen dan op gezette tijden objectieve informatie die voor hen van belang is. De WOWW biedt ouders zo handvatten over onderwerpen die precies dan voor hen van toepassing zijn, bijvoorbeeld over speciaal verlof als je kind ziek is.

Visie op ouderschap

Uit onderzoek (www.stemwijsouders.nl; N=39.000) dat vlak voor de verkiezingen in maart is gedaan, blijkt dat 83% van de ouders vindt dat basisscholen en kinderopvang beter moeten samenwerken, 86% wil meer partnerverlof en 87% van de ouders heeft dringend behoefte aan meer ruimte om werktijden te flexibiliseren.

Meer weten?

Ga voor meer informatie naar de website van BV Familie.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER