Familiesocioloog dr. Anne-Rigt Poortman

Familiesocioloog dr. Anne-Rigt Poortman ontvangt van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)  een Vici-beurs van 1,5 miljoen euro. Hiermee gaat ze de komende vijf jaar onderzoek doen naar de gevolgen van de opkomst van co-ouderschap en nieuwe relatievormen voor kinderen en ouders.

Een Vici is één van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland. ‘Gezinsdiversiteit na scheiding en uitkomsten voor kinderen en ouders’, heet het project van universitair hoofddocent Anne-Rigt Poortman. Door de opkomst van co-ouderschap en nieuwe relatievormen, is de diversiteit onder gescheiden gezinnen toegenomen. Met dit project onderzoekt Poortman, gespecialiseerd in familiesociologie, of de verschillen en overeenkomsten tussen kinderen en ouders binnen de variëteit aan gezinstypes waarin zij zich bevinden.

Bron: uu.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER