quality time

De zogenoemde ‘quality time’ die drukbezette ouders met hun kinderen doorbrengen, is lang niet zo nuttig als gedacht. Geld uitgeven aan dure tripjes met de kinderen heeft geen invloed op hun welzijn. Het zijn juist de rustige momenten waarop je samen thuis bent die de meeste impact hebben.

Dat blijk uit onderzoek van de universiteit van Toronto waarvan welingelichtekringen.nl melding maakt naar aanleiding van een artikel in The Independent. Voor zowel vaders als moeders geldt dat het belangrijker is dat ze een actieve rol spelen in de opvoeding dan dat ze simpelweg tijd doorbrengen met hun kinderen. De stress, de kosten en de planning die voorafgaan aan een gezinsuitje kunnen bovendien een negatieve invloed hebben op het ‘leuke dagje weg’.

Antropologieprofessor aan de UCLA Tamar Kremer legt uit dat de ongeplande, informele omgang met je kinderen veel effectiever is. “Alledaagse activiteiten, zoals boodschappen doen of bezig zijn met het huishouden vormen de belangrijke momenten in een gezin. Het zijn de ongestructureerde, ongeplande sociale interacties, die zorgen voor een goede relatie tussen ouders en kinderen.”

Does the Amount of Time Mothers Spend With

Bron: welingelichtekringen.nl

 

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER