Werk je met zwangeren of ken je een stel dat binnenkort een kindje verwacht? Het lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding biedt gratis een ouderschapscursus aan voor stellen die in mei, juni of juli 2017 een kindje verwachten. Het programma bereidt ouders voor op hun ouderschap en het ‘nieuwe’ partnerschap.

Uit onderzoek blijkt dat stellen achteraf vaak beter voorbereid hadden willen zijn op het ouderschap. Daarom werkt het lectoraat Ouderschap & Ouderbegeleiding van Hogeschool Leiden aan ‘OuderTeam.nu’: een preventief psycho-educatief programma voor aanstaande ouders en ouders die al een of meerdere kinderen hebben. De cursus richt zich op de samenwerkingsrelatie tussen partners in de overgang van partnerschap naar ouderschap.

Waarom meedoen?
Zitten ouders goed in hun vel, dan gaat het ook goed met hun kind. Een goede samenwerkingsrelatie is de beste basis voor een sterk ouderschap. ‘OuderTeam.nu’ laat korte- en langetermijneffecten zien voor ouders en hun kinderen, namelijk:
– Slaapgedrag en de sociale & emotionele ontwikkeling van kinderen verbeteren;
– Moeders ervaren minder angst en depressies;
– Verbetering van de onderlinge relatie en het welzijn van ouders;
– Vermindering van stress bij vaders en moeders.

De deelnemende stellen leveren bovendien een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek en helpen daarmee ook andere ouders in Nederland. Gezocht worden zowel stellen die het programma OuderTeam.nu willen volgen als stellen die alleen willen meedoen aan het onderzoek. Meedoen aan het onderzoek kan door het invullen van een vragenlijst op drie momenten.

Alle deelnemers aan de cursus ontvangen na afronding van het programma een digitaal fotodagboek. Een mooi aandenken aan deze bijzondere fase van hun leven en dat van hun kind. Onder de stellen die alleen meedoen aan het onderzoek wordt een weekendje weg verloot.

Hoe kunnen stellen meedoen?
Stellen die in mei, juni of juli 2017 een kindje verwachten, beiden ouder zijn dan 18 jaar en voldoende de Nederlandse taal beheersen komen in aanmerking voor deelname. Het maakt niet uit of zij een eerste of volgende kleintje verwachten.

Aanmelden kan via deze link.

Meer informatie?
Het programma wordt toegelicht in een filmpje. Voor meer informatie kunt u, of kunnen stellen, terecht op website www.hsleiden.nl/ouderteam  of mail ouderteam@hsleiden.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER