De documentaire Lattepappa’s geeft een inkijkje in de wondere wereld van het vaderschapsverlof in Zweden. De zorgzame Vikingen blijven maandenlang bij hun pasgeboren kroost, terwijl hun vrouw of vriendin werkt. De Zweedse praktijk staat in schril contrast met de gang van zaken in Nederland.

Filmmaker Joep Van Osch portretteert in Lattepappa’s vier jonge lattepappa’s die fulltime voor hun baby zorgen. Deze Zweedse vaders gaan niet alleen maandenlang met vaderschapsverlof, maar komen ook samen in zogenaamde pappagroepen om hun hart te luchten en zich in klasjes voor te bereiden op zaken als de moederkoek, de bevalling en het uiteindelijke vaderschap.

Humoristisch en ontroerend

Want hoe ziet het leven van een lattepappa eruit? Is het inderdaad zo fijn of valt het vies tegen? Hoe zit het met de eenzaamheid van de vaders die de hele dag thuis zijn? En hoe zit het met die speciale pappagroepen, waar stoere mannen praten over hun onzekerheden en vragen over het vaderschap?

Lattepappa’s is een humoristische en ontroerende schets van de Zweedse samenleving en haar zorgzame vaders. En het zet aan tot denken over ons Nederlandse systeem. Hebben wij het wel zo goed geregeld? Een korte docu over stoere en zorgzame Vikingen.

Documentaire

Bekijk Lattepappa’s 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER