Stevig ouderschap

De interventie Stevig Ouderschap is door de Erkenningscommissie Interventies erkend als effectief volgens eerste aanwijzingen. De interventie draagt bij aan de versterking van ouderschap, de preventie van kindermishandeling en het gezond en veilig opgroeien van kinderen. 

Stevig Ouderschap is bedoeld voor aanstaande en nieuwe ouders met een belastende voorgeschiedenis, persoonlijke problemen of gebrek aan sociale steun. Het doel is ernstige opvoedingsproblemen, waaronder kindermishandeling te voorkomen. Een jeugdverpleegkundige ondersteunt de ouders in vier pre- en zes tot tien postnatale huisbezoeken, gericht op het vergroten van onder meer kennis, vaardigheden en sociale steun.

De Erkenningscommissie Interventies erkent interventies op vier niveaus: goed onderbouwd of effectief volgens eerste, goede of sterke aanwijzingen. Erkende interventies worden opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut.

Meer informatie
Website NJi
Programma Stevig Ouderschap hoort thuis in gemeentelijk domein

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER