ouderschapskennis benutten

Op zaterdag 29 september organiseert de BOSK een ontmoetingsdag voor gezinnen met een ernstig meervoudig beperkt (EMB) kind. Het evenement vindt plaats op de prachtige locatie van vakantiehuis Kindervallei van het Ronald McDonald Kinderfonds in Valkenburg. Met inspirerende workshops waar ouders en hun kind samen aan deelnemen. Broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom. Is Limburg te ver voor een dag? Maak er dan een weekend weg van in één van de appartementen.

Nicole van den Dries trapt de dag af met een presentatie over haar campagne: ‘Ik ga EMB!’; Elke mogelijkheid Benutten. Met deze campagne wil Stichting In Actie laten zien welke mogelijkheden er zijn voor jongeren met ernstige fysieke en meervoudige beperkingen op het gebied van vrijetijdsbesteding. Nicole van den Dries is orthopedagoog/fysiotherapeut en werkzaam in de kinderrevalidatie en moeder van een EMB puberdochter.

Workshops

Na de opening zijn er twee workshoprondes. Ouders kunnen samen met hun zoon of dochter deelnemen aan twee workshops:

Workshop ´Bimmen moet je beleven!’
‘BiM’ staat voor ‘Beleven in Muziek’, een methode met muziek. Het is een praktische manier van werken om contact, communicatie, alertheid of ontspanning te ontwikkelen voor kinderen en volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). De BiM-werkwijze sluit aan op de theorie van Basale Stimulatie van Prof. Dr. Andreas Fröhlich, de Ervaringsordening van Dr. Dorothea Timmers-Huigens, de visie LACCS, sensorische informatieverwerking en totale communicatie. In de workshop krijgen ouders informatie over de BiM-werkwijze en ervaren zij zelf enkele BiM-activiteiten.

Kracht van Eenvoud
Bewegen en bewogen worden is niet vanzelfsprekend voor kinderen en volwassenen met EMB. In hun dagelijks leven zijn ze vrijwel altijd afhankelijk van anderen om in beweging te komen. De beweegmethode De Kracht van Eenvoud! brengt daar verandering in. Met eenvoudige middelen worden kinderen en volwassenen uitgedaagd om zelf in beweging te komen.
De Kracht van Eenvoud! is eenvoudig toe te passen en makkelijk in het gebruik. In deze workshop leren ouders op een inspirerende manier hoe zij deze beweegmethode met eenvoudige materialen zelf thuis kunnen gebruiken.

Van ‘Hap, Slik, Weg..’ naar ‘Ervaar het maar’
‘We moeten snel eten! Tijdsdruk, broertjes en zusjes aan tafel, zoon of dochter met EMB heeft slikproblemen of wil niet eten,… ‘HAP, SLIK, WEG’, handen tekort, bijna tijd dat de andere kinderen naar school moeten en jij naar je werk of een andere afspraak. Hoe maak je van eten en drinken weer een gezond, gezellig en ontspannen moment van de dag?
Een informatieve en praktische workshop door Thyra Koeleman waarin ouders doelgerichte handvatten krijgen om hun kind op een veilige, voorspelbare, overzichtelijke en methodische manier eten en drinken te geven.

Logeren

Limburg te ver voor een dag? Blijf logeren in de Kindervallei (vrijdag 28 september – ma 1 oktober)! Ronald McDonald Kindervallei heeft 8 appartementen op het terrein, kosten zijn 105 euro per gezin van vrijdag t/m maandag (voor meer info, klik hier)
Alle appartementen zijn natuurlijk aangepast en er zijn hulpmiddelen beschikbaar welke je kunt reserveren. Je kunt op het aanmeldformulier aangeven als je hier gebruik van wilt maken. Let op, er zijn maar acht appartementen en vol=vol.

In het kort:

Voor wie: Het hele gezin!
Waar: Ronald McDonald Kindervallei, Valkenburg
Wanneer: Zaterdag 29 september van 10:30-17:00 uur
Kosten: BOSK-leden €25,- per gezin,
Niet-leden €40,- per gezin
Aanmelden (t/m 20 september): via dit formulier
Meer info: https://www.bosk.nl/mcg-emb/ 

Deze dag organiseert het BOSK MCG ervaringsteam samen met: Ik Ga EMB, Ervaar het maar, BiM en Cello ondersteunt.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER