SPAN is een specialistisch netwerk dicht bij gezinnen en wijkteams. De bedoeling is de inzet van zwaardere hulp te verminderen. De pilot loopt in zestien wijkteams in Rotterdam Zuid. De kracht van het netwerk is dat het ervoor zorgt dat cliënten sneller de hulp krijgen die zij nodig hebben, wat cruciaal is bij situaties die dreigen te escaleren.

Het netwerk bestaat uit specialistisch ambulant werkers met expertise vanuit jeugd- en opvoedhulp, jeugd-GGZ en jeugd-LVB. De specialistisch ambulant werker sluit aan bij de wijkteammedewerker en het gezin.

De gemeente Rotterdam heeft in het kader van een Klein-maar-fijn-project van de academische werkplaats ST-RAW een onderzoek gedaan naar de meerwaarde van SPAN (specialistisch ambulant netwerk). Volgens de onderzoekers laat de casusanalyse zien dat er in elk geval voldoende aanwijzingen zijn dat er door SPAN minder zwaardere hulp ingezet hoeft te worden en dat de aanpak kosteneffectief is.

Meer weten?

Meer weten over de SPAN pilot in Rotterdam? Lees dan de evaluatie van het traject en bekijk de website van ST-RAW.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER