Naast samenwonende partners die uit elkaar gaan, eindigt één op de drie huwelijken in een echtscheiding. Dit is voor alle betrokkenen een heftige periode, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Het Scheidingsteam Ouders Online biedt deze kwetsbare gezinnen ondersteuning. 

Ongeveer 1 op de 6  kinderen onder de 21 jaar maakt een echtscheiding mee. En de gevolgen daarvan zijn niet gering. Kinderen van gescheiden ouders hebben meer kans op het ontwikkelen van een depressie of een angststoornis. Ook kampen ze vaak met gevoelens van minderwaardigheid, schuld of somberheid. Deze problemen nemen toe naarmate er meer en langere conflicten tussen de ouders spelen.

Hectische scheiding

Een scheiding is ingewikkeld en gaat gepaard met vele emoties. Het is een hectische periode. Daarom is het ontzettend lastig voor ouders om, naast het verwerken van de eigen emoties, hun kinderen hier op een verantwoorde manier te betrekken. Waar kunnen scheidende partners en ouders eigenlijk terecht? Wat wordt er vergoed? Wie kan hen ondersteunen in de gespreksvoering met de kinderen? Welke rechten hebben beide? Wat is er juridisch belangrijk? Deze en nog veel meer vragen passeren de revue zodra de knoop is doorgehakt om uit elkaar te gaan. En ondanks dat er zoveel informatie vindbaar is, is het nog best lastig om de júiste informatie te vinden.

Scheidingsteam

Ouders Online heeft in samenwerking met een team van bevlogen professionals een nieuw initiatief opgezet: het Ouders Online Scheidingsteam. Een team waarin iedere professional binnen zijn/haar vakgebied alles weet op het gebied van scheiden. Een team waar ouders terecht kunnen met al hun vragen, die in de vraagbaak beantwoord zullen worden. Ook worden er maandelijks artikelen gepubliceerd waarin (echt)scheidingsthema’s besproken zullen worden. Het team is ontstaan vanuit een gedrevenheid om ondersteuning te bieden bij de kwetsbaarheid van gezinnen ten tijde van echtscheiding of het uit elkaar gaan. Dit kan en moet namelijk beter!

Meer weten?

Op de website van Ouders Online stellen de teamleden zich voor >>

Stel je vraag!

Via een mailbericht aan het team komtm men bij de juiste persoon terecht

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER