Meer dan de helft van de ouders met een ‘zorgintensief’ kind krijgt een burn-out. Ruim veertig procent ervaart relatieproblemen. In ‘Zorgen voor Indy’ onderzoekt Zembla hoe het komt dat deze ouders niet goed geholpen worden.

Zorgintensieve kinderen en hun ouders hebben vanwege een handicap, stoornis of ziekte veel ondersteuning nodig. Volgens de Jeugdwet moeten gemeentes die hulp bieden. Maar veel ouders weten niet eens op welke ondersteuning ze recht hebben. Of ze raken verloren in het oerwoud van loketten en regelingen.

Neem Peter en Esther. Hun dochter Indy (5) heeft een zeldzame chromosoomafwijking, die zorgt voor epilepsie, ADHD, autisme en een ontwikkelingsachterstand. Ze geven keer op keer bij de gemeente aan dat ze op hun tandvlees lopen en meer hulp nodig hebben. Omdat het te lang duurt voordat die ondersteuning er is, komt Indy 2,5 week in de noodopvang terecht.

Zembla onderzoekt: Hoe komt het dat deze ouders niet goed geholpen worden?

‘Zorgen voor Indy’

donderdag 17 sept om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 2
Herhaling: donderdag 24 sept – 9.30  uur – NPO 2

Regie & samenstelling: Nikki van der Westen
Research: Suzan Borst

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER