Als ouders een kind met een beperking krijgen, betekent dat veel afspraken met verschillende artsen en andere professionals. Vanaf nu is voor deze ouders een digitale informatietool beschikbaar: de WWW-wijzer.

De tool kan ouders helpen om een consult met de (revalidatie)arts of therapeut voor te bereiden. Daarnaast kunnen ouders antwoorden vinden op allerlei vragen over de zorg voor hun kind.

Hulpvraag
Ouders van kinderen met een lichamelijke beperking worstelen vaak met vragen. “Niet alleen over hun kind met een specifieke aandoening, maar vooral ook vragen die in het dagelijks leven van het gezin spelen”,  zegt Marjolijn Ketelaar, senior onderzoeker Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde. “Denk hierbij aan vragen over de zorg, pgb of de opvoeding maar ook bijvoorbeeld over vakanties en speeltuinen. Daarom zijn we samen met de vereniging BOSK en Zuyd Hogeschool het project WWW-wijzer gestart om ouders van kinderen met een lichamelijke beperking te helpen met het zoeken naar informatie en het formuleren van hun hulpvraag.”

Voorbereiding voor consult
Ouders kunnen hun vragen noteren in de tool en meenemen naar het consult. “Door van tevoren in de tool een lijst met vragen te maken en informatie te zoeken hopen we dat ouders beter weten wat ze in een gesprek willen en mogen vragen.”

Er loopt een onderzoek waarin de WWW-Wijzer geëvalueerd wordt.

Naar WWW wijzer

Bij vragen kunt u contact opnemen  met Marjolijn Ketelaar, email M.Ketelaar-4@umcutrecht.nl

Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER