Op 31 oktober gaat de ‘Week van de Pleegzorg’ van start. Het moment bij uitstek om stil te staan bij het belang en de kracht van de pleeggezinnen, die elke dag opnieuw klaarstaan voor kwetsbare kinderen en jongeren.

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 23.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de 0 en 21 jaar. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd.

Campagne ‘Supergewone mensen gezocht’

In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland activiteiten georganiseerd voor pleegouders, pleegkinderen en iedereen die interesse heeft in pleegzorg. Een belangrijk onderdeel vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven in het kader van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’.

Meer informatie over de activiteiten die georganiseerd gaan worden door het hele land, worden gepubliceerd via www.weekvandepleegzorg.nl vanaf  maandag 22 oktober, 12.00 uur.

Een (h)echte uitdaging

In maart 2018 bracht blogster en schrijfster Inge Vandeweege haar boek ‘Een (h)echte uitdaging’ uit. Met het boek wil Inge pleeggezinnen een hart onder de riem steken. Pleegkinderen opvoeden verloopt niet altijd van een leien dakje. Inge blijft bij moeilijkheden niet bij de pakken zitten, maar ze gaat op zoek naar een opvoeding die wel werkt bij kinderen met een ‘rugzakje’. Ze hoopt met haar blog en boek van ganser harte pleegouders te inspireren en de moed te geven om door te zetten.

Het boek vindt via het internet zijn weg naar pleegzorgorganisaties, pleegzorgwerkers en pleeggezinnen. Bijna 1000 boeken zijn er inmiddels via haar website verkocht. Het boek € 19.95) is te koop via de website www.ingevandeweege.blog

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER