Tekening van gezin met pleegkind

De Week van de Pleegzorg zet dit jaar in op het werven van 3.500 nieuwe pleegouders. Dit is hard nodig, want het aantal nieuwe pleegouders dat zich aanmeldt daalt. De week vindt plaats van 1 t/m 8 november 2017.

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd.

Week van de Pleegzorg

In 2017 wordt voor de derde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Een belangrijk onderdeel vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven in het kader van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’. De inzet is gericht op het werven van 3.500 nieuwe pleegouders.

Met de actie ‘Doneer je schoolhek’ zoekt Pleegzorg Nederland dit jaar de samenwerking met het onderwijs voor de werving van nieuwe pleegouders. Scholen kunnen op een heel eenvoudige manier een bijdrage leveren aan de campagne Supergewone mensen gezocht door hun schoolhek beschikbaar te stellen.’

Activiteiten

In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland activiteiten georganiseerd. Een greep uit de activiteiten: de actie ‘pleegkind voor 1 dag’, een rondreizende pleegzorgexpositie, koffiebezoeken bij pleegouders voor gemeenten, speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten en deskundigheidbevordering in de Pleegzorgacademie en een webinar ‘Hechten’.

Een overzicht van alle activiteiten in de Week van de pleegzorg staat op www.weekvandepleegzorg.nl.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER