gezin gelukkig cs

De internationale Dag van de Ouders valt dit jaar op vrijdag 1 juni. In de aanloop hier naartoe  organiseert het NCJ samen met de BV Familie de Week van de Ouders (28 mei tot en met 1 juni). De week opent met de première van de documentaire ‘Ticket to the Tropics’ over hedendaags ouderschap. 

Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en de BV Familie slaan de handen ineen om aandacht te vragen voor de druk op ouders. Samen maakten zij de documentaire ‘Ticket to the tropics’ over de leefwereld van gezinnen anno nu.

Super gelukkig?

We zijn allemaal ‘super gelukkig’. Tegelijkertijd lezen we in de krant over een toenemend aantal vechtscheidingen, een groter wordende ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, meer en meer kinderen met psychosociale klachten en een schrikbarend aantal burn-outs onder ouders. Het risico bestaat dat de toenemende druk op ouders – en daarmee de druk op kinderen – de toekomst van de BV Nederland bedreigt. Toch wordt hier niet of nauwelijks over gesproken.

Gezinnen anno nu

‘Ticket to the tropics’ is een documentaire over gezinnen anno nu. Ouders, grootouders en kinderen vertellen hoe het echt met hun BV Familie gaat. Hoe ervaren zij het ouderschap in de huidige samenleving? Waar worden ze gelukkig van en waar lopen ze vast? En wat antwoorden zij op de stelling: Als ik heel eerlijk ben…

Wanneer kan ik deze documentaire zien?

Op dinsdag 29 mei wordt de documentaire uitgezonden speciaal voor JGZ-professionals. Daarna volgt een inhoudelijke dialoog, onder leiding van de documentairemaakster Renate Tromp, over wat ouderschap inhoudt in de huidige maatschappij.

Meer over de documentaire en aanmelden voor de première > 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER