Families die als gevolg van oorlogsdreiging hun huis of zelfs hun land moeten verlaten, kunnen logischerwijs veel stress ervaren. Uit onderzoek blijkt dat positief, warm en aanwezig ouderschap de negatieve gevolgen van oorlog, geweld en stress kan verminderen. Over dit onderwerp vond onlangs een webinar plaats. Dit is nu terug te kijken.

Het webinar vond op 21 april plaats op initiatief van Families FoundationOuderWijzer en het NCJProf. dr. Rachel Calam en prof. dr. Alaa El-Khani van de Universiteit van Manchester gaven tijdens het webinar uitleg over opvoeden, ouderschap en de impact hiervan op trauma.

Daarnaast vertelden ze over de achtergrond van de folder met informatie en praktische tips voor volwassenen die voor kinderen zorgen tijdens conflicten en ontheemding. De informatie is gericht op blijvend ouderschap in het geval van oorlogssituaties, voor wie daarvoor op de vlucht is of bij aankomst in een nieuw land. Professionals en vrijwilligers in alle landen waar gezinnen uit oorlogssituaties aankomen kunnen hiermee direct praktische opvoedsteun aanbieden.

De informatie is in verschillende talen te downloaden:

Kijk het webinar hier terug

De powerpoint is hier te downloaden.

Bekijk ook de TED talk van Prof. dr. Alaa El-Khani over ouderschap in oorlogssituaties: “What it’s like to be a parent in a war zone”.

Meer informatie:

Bron: ncj.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER