.Volvo Cars geeft zijn meer dan 40.000 medewerkers over de hele wereld, in alle fabrieken en kantoren voortaan het recht op betaald ouderschapsverlof. Het nieuwe wereldwijde beleid is geïnspireerd op de nationale wetgeving in Zweden, de thuismarkt van Volvo Cars.

Het ‘Family Bond’-beleid geeft medewerkers met ten minste één jaar vast dienstverband standaard 24 weken verlof. Dit tegen 80 procent van hun salaris. Het beleid geldt voor zowel mannelijke als vrouwelijke medewerkers. Dit verlof kan men op elk moment opnemen binnen de eerste drie jaar van het ouderschap.

“We willen een cultuur creëren die gelijkwaardig ouderschap ondersteunt”, zegt Håkan Samuelsson, Chief Executive bij Volvo Cars Corporation. “Wanneer ouders worden ondersteund om werk en gezin in balans te brengen, helpt dat de genderkloof te dichten en kan iedereen zich richten op zijn of haar carrière. We zijn altijd een familie- en mensgericht bedrijf geweest. Met dit ouderschapsverlofbeleid laten we onze waarden zien en beleven, wat ons merk zal versterken.”

Dit nieuwe wereldwijde ouderschapsverlof geldt voor alle wettelijk geregistreerde ouders, met inbegrip van adoptie-, pleegzorg- en draagmoederouders, evenals co-ouderschap van koppels van hetzelfde geslacht.

Zweden staat wereldwijd bekend om zijn ouderschapsverlofregelingen, die de afgelopen decennia tastbare voordelen hebben opgeleverd voor zowel ouders als kinderen. Het wereldwijde beleid volgt na een pilot voor ouderschapsverlof dat in 2019 in de EMEA-regio geïntroduceerd werd. Hierbij waren 46 procent van alle aanvragers vaders.

Om nog duidelijker te maken dat Volvo Cars zich inzet om de kloof tussen mannen en vrouwen te verkleinen, zal het bedrijf de resultaten van zijn deelname in de loop van de tijd delen, zodat andere bedrijven van de vorderingen kunnen leren.

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER