Vechtende jongens
multi-probleemgezinnen

Naar schatting pleegt een derde van de kinderen die opgroeiden in een agressieve omgeving later ook geweld tegen zijn/haar eigen kinderen. Hoe voorkom je de overdracht van problemen van generatie op generatie?

Van belang is multi-probleemgezinnen waar intergenerationele problematiek speelt tijdig in kaart te brengen. Vaak gebeurt dit nu helaas nog te laat en komen er daardoor weinig meldingen op gang.  Wanneer het strafrecht dan een rol gaat spelen, stapelen de meldingen zich op. Zijn jongeren vóór die tijd al in kaart gebracht, dan kan er eerder worden gehandeld. Dit kan cruciaal zijn voor de behandeling én de toekomst van een kind.

Stichting Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) draagt bij aan de maatschappelijke veiligheid door het stimuleren van publiek-private samenwerking, actieve kennisdeling van de veiligheidspraktijk en kwaliteitsontwikkeling van instrumenten en regelingen. CCV heeft een infosheet gemaakt dat een helpende hand biedt om met gezinnen met intergenerationele problemen om te gaan.

Infosheet_J_V_Intergenerationele_problematiek__web_

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER