Hoe voed je een pleegkind met gedragsproblemen op of ga je om met woede-uitbarstingen? Een serie wekelijkse video’s belicht dergelijke vraagstukken in telkens 10 minuten.  De videoreeks is geschikt voor zowel pleegouders als (startende) pleegzorgprofessionals.

“Ik heb ontdekt dat mijn manier van opvoeden bij mijn pleegkinderen niet werkte…..” Met deze zin opent pleegouder Inge Vandeweege een serie van 6 korte video’s over het opvoeden van pleegkinderen.

Inge neemt je op een persoonlijke manier mee in haar ervaringen als pleegouder en vertelt op heldere wijze hoe zij en haar gezin hier een weg in hebben gevonden.

Een korte introductie is hier te vinden.

Videoreeks

Sinds maandag 25 november 2019 verschijnt er iedere week een video. De eerste gaat over het opvoeden van een pleegkind met gedragsproblemen en duurt ongeveer 10 minuten. U kunt hier deze video bekijken: https://vimeo.com/348358266 Deze kan gedeeld worden met anderen.

De andere video’s ontvangt u wekelijks door in te schrijven op http://www.ingevandeweege.blog/videos .
De onderwerpen zijn:

  • omgaan met woede-uitbarstingen;
  • grenzen stellen zonder straffen;
  • zelfzorg van pleegouders;
  • zelfontwikkeling;
  • loyaliteit & gedeeld opvoederschap.

De videoreeks is mede mogelijk gemaakt door het programma ‘Versterken van de kracht van pleegouders’ https://pleegzorg.nl/pleegouders/programma-versterken-van-de-kracht-van-pleegouders/

Over Inge Vandeweege

Inge en haar gezin zijn zeer ervaren pleegouders. Inge is auteur van het boek ‘Een (h)echte uitdaging’.

Bron: pleegzorg.nl

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER