In de huidige lockdownperiode van afstand houden op zoek gaan naar verbinding en inspiratie. Met dat doel is Radio EXPOO vorig jaar de lucht ingegaan. Gesteund door de vele enthousiaste reacties volgen ook in 2021 uitzendingen.

EXPOO is het Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning van de Vlaamse overheid. EXPOO bouwt mee aan een positieve leefomgeving waar het voor kinderen en jongeren goed is om op te groeien. Radio EXPOO werd geboren in coronatijden, om ook in de periode van afstand houden op zoek te gaan naar verbinding en inspiratie.

Tot aan de zomervakantie volgen tussen 12 en 13 uur drie uitzendingen:

Vrijdag 19 februari: Vaders

De rol van vaders in het gezin en bij het opgroeien en opvoeden van de kinderen, dat is het centrale thema van deze uitzending. Want nog steeds maken vooral moeders gebruik van het aanbod opvoedingsondersteuning, en hebben zij een groter aandeel in de zorg en opvoeding van de kinderen. Hoe komt dit? Zijn er specifieke vaderwerkingen nodig, of hoe kan je vaders beter aanspreken en bereiken?

Vrijdag 23 april: Perinatale netwerken

Vrijdag 21 mei: Week van de Groeilamp

Voor elke uitzending komt een centrale gast rond een thema naar de studio. Daarnaast komen luisteraars aan het woord.

Eerdere uitzendingen zijn terug te luisteren.

Radio EXPOO >>

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER