De eerste editie van 2017 van Ouderschapskennis is uit, het tijdschrift voor ouderbegeleiders en opvoedondersteuners. In dit nummer uiteenlopende artikelen met als rode draad verbinding. Het blad richt zich op de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders en draagt bij aan de ontwikkeling van de theorie en het methodisch werken met ouders.  

Naast de rubrieken, column en recensies, komen in dit nummer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Essay van Marjon Donkers: ze verwondert zich over het fenomeen ouderschap. Al denkend en schrijvend formuleert ze vragen en zoekt ze antwoorden.
  • Casuïstiek van Mieke Haentjes over een gezin waarin de moeder plotseling overlijdt. Achter de gesloten buitenkant van vader blijkt een veel rijkere belevingswereld schuil te gaan dan iedereen vermoedt.
  • Ouders & kinderopvang: Interview met Thea van der Weijden en Charlotte Hekkenberg van kinderopvangorganisatie Kindkracht 0/12. Binnen deze organisatie buigen zij zich over ouderbetrokkenheid in de kinderopvang
  • Casuïstiek van Alice van der Pas. Voorpublicatie uit de herziene druk van deel vier en vijf van het Handboek Methodische Ouderbegeleiding, nu gebundeld in één band: ‘Aanmelding, onderzoek en de adviesfase’.
  • Casuïstiek van Peter van der Sanden, waarbij hij een blik biedt op het project ReConnect.
  • Artikel van Lianne Bonants over het herstellen van verbindingen. Bonants laat zien hoe zij haar studenten leert hoe zij zich wél kunnen verbinden met ouders en kinderen, maar ook hoe zij zelf verbind met de studenten.
  • Artikel van Goos Cardol over eigen(tijdse) kracht. Wordt er teveel verwacht van begrippen als ‘eigen kracht versterken’ en ‘inzet van het sociale netwerk’?
  • Essay van Sabine Vermeire over kinderverwaarlozing (‘Brief uit Bonaire’).
    Artikel waarin José Koster de documentaire ‘Roze wolk’, over postnatale depressie, onder de loep neemt.

Meer weten?
Ga naar de website van Ouderschapskennis

Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER