Het volgen van de specialistische cursus ‘Verbindend gezag, gebaseerd op geweldloos verzet: van (on)macht naar kracht’ inspireerde Trudy Borrenbergs tot het maken van een uitlegvideo. Het resultaat is een heldere informatiefilmpje over geweldloos verzet in gezinnen. De behandelmethode kan worden ingezet bij gewelddadig en zelfdestructief gedrag van kinderen en adolescenten.

Agressie en geweld en zelfdestructief gedrag binnen en buiten het gezin stellen menig opvoeder, leerkracht en hulpverlener voor een dilemma. Met regelmaat wordt in de maatschappij gepleit voor een ‘hardere’ aanpak, maar escalatie ligt dan op de loer en effectief is het zelden. De 6-daagse specialistische cursus van Lorentz die Trudy tot het filmpje inspireerde is bedoeld voor hulpverleners die werken met gezinnen met kinderen die ernstige gedragsproblemen vertonen en waarvan de ontwikkeling gevaar loopt.

Het filmpje mag door iedereen gebruikt worden, bijvoorbeeld als korte en bondige introductie voor ouders die overwegen om in hun gezin aan de slag te gaan met geweldloos verzet.

Bekijk het filmpje op YouTube >>

Zie ook de recensie van het boek van Haim Omer, klik hier

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER