Voor ouders verandert er veel na een scheiding. Speciaal voor hen ontwikkelde TNO de online training ScheidingsATLAS. Ouders kunnen hier in het kader van evaluatieonderzoek (2017-2019) kosteloos aan deelnemen.

Ouders die gaan scheiden, zijn niet langer partners, maar ze blijven wel samen de ouders van de kinderen. Dit brengt extra vragen en onzekerheden met zich mee: Hoe beleven de kinderen de scheiding? Hoe kun je ze als ouder helpen wennen aan de nieuwe situatie? Hoe zorg je goed voor jezelf en voor je kinderen? Hoe werkt dat, ouderschap na scheiding? En hoe communiceer je hierover met de andere ouder? Veel ouders worstelen na de scheiding met dergelijke vragen over het vormgeven van ouderschap na scheiding.

Training

De training ScheidingsATLAS gaat hier op in door gescheiden ouders informatie te geven en te ondersteunen. Het biedt concrete handvatten over ondersteuning van kinderen en communicatie met de andere ouder.

Gratis meedoen

De training is interactief, met animaties, video’s van experts en andere gescheiden ouders, en met rollenspellen. Het is een online training, dus ouders kunnen op een zelf gekozen moment met ScheidingsATLAS aan de slag.

Deelnemers gezocht voor evaluatie

Het projectteam zoekt nog deelnemers aan de ScheidingsATLAS training om te kunnen komen tot een goede evaluatie. Ouders worden gevraagd hiervoor een aantal vragenlijsten in te vullen. Ze kunnen daar bovendien Bol.com bonnen mee winnen.

Meer weten?

Alle informatie staat in de:
– een flyer met informatie online training over de ScheidingsATLAS
– een Factsheet voor professionals over de ScheidingsATLAS
– op zonmw.nl

Ook is er een Facebookpagina.

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER