Mirjam Klijnsmit en Ben van Ardenne, beiden werkzaam bij Centrum 16•22, verzorgen de training ‘Toolbox Jong Vader’. Met de Toolbox maken zij het mogelijk om het onderwerp op een laagdrempelige en ontspannen manier onder de aandacht van jongens te brengen.  

Voorlichting en hulpverlening richt zich vooral op meisjes en tienermoeders. De jongens worden vaak vergeten of niet betrokken bij de voorlichting en/of hulpverlening en dat is wél nodig. Daarom heeft Centrum 16•22, samen met JSO, GGD, Timon en SMJ deze Toolbox ontwikkeld.

Die is vooral bedoeld ter preventie van (te) jong vaderschap. Maar ook om jongens te laten nadenken over de vraag: Wil ik vader worden? En dat ze zich bewust worden van de verantwoordelijkheden nu en de gevolgen daarvan op hun toekomstplannen.

Tijdens de training Toolbox Jong Vader krijgen professionals die met jongensgroepen werken informatie over tienervaders en hoe de Toolbox Jong Vader ingezet kan worden. Mirjam Klijnsmit en Ben van Ardenne laten dan zien hoe jong vaderschap beleefd wordt door jongens en hoe je als professional hier over kunt spreken, zonder met een moraliserend vingertje klaar te staan.

Training met de Toolbox Jong Vader >>

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER