Beeldverhalen zijn korte verhalen met illustraties of foto’s, waarbij een ouder iets meemaakt dat lijkt op de ervaring van de lezer. In het verhaal zitten informatie en opvoedingsondersteuning van opvoedexperts verwerkt. Pharos heeft de tips voor professionals die met beeldverhalen werken, voorzien van veel illustraties, op een rij gezet in een overzichtelijk document.

Je kunt een beeldverhaal vormgeven op papier, op een website of in een animatie. Het (gratis) document bevat adviezen voor het introduceren en inzetten van beeldverhalen in de praktijk. De tips komen voort uit de onderzoekservaring van Pharos. Ook zijn inspirerende voorbeelden van professionals opgenomen.

Het gebruik van beeldtaal bij voorlichting is handig voor iedereen. Beeldtaal is extra belangrijk voor mensen die moeite hebben met lange en vaak moeilijke teksten. Via de beeldverhalen nemen zij de informatie op.

Een beeldverhaal is voor verschillende doelen te gebruiken. Bijvoorbeeld:

  • Voor het overbrengen van bepaalde kennis;
  • Om de ouder te helpen bepaalde kennis in praktijk te brengen:
  • Om de ouder het vertrouwen te geven dat zij bepaalde vaardigheden hebben (eigen effectiviteit);
  • Om de ouder te laten zien dat anderen hetzelfde meemaken, met de worstelingen die daarbij horen (normaliseren);
  • Om een gesprek rond een bepaald onderwerp te beginnen.

Bekijk of download het document >>

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER