In ieder geval voorlopig is het einde aan het massaal thuiswerken in zicht. Ouders staan nu voor een nieuwe uitdaging: werk en zorg combineren met een baan buitenshuis. Hoe ging dat ook alweer?  Terug naar het oude normaal vraagt om tijd voor een serieuze blik op tijdkeuzes. De TijdBaas Test geeft hen beter inzicht in hun tijdsbesteding en keuzes hierin.

De coronatijd heeft ouders nog meer onder druk gezet. Uit onderzoek van Stichting Voor Werkende Ouders blijkt dat 75% van de ouders best veel druk ervaart en 60% een gebrek aan tijd en rust heeft. Nog eens 75% heeft behoefte aan meer quality time met de kinderen. Overkoepelend geeft ruim 70% aan nog niet te zijn losgekomen van alle stress rondom corona, lockdowns, thuiswerken en thuisonderwijs. Dit alles leidt bij maar liefst 95% van de ouders tot het gevoel soms of vaak tekort te schieten op alle fronten.

Terug naar het oude normaal

Met het einde aan thuiswerken in zicht komt ook het oude normaal weer terug. Maar hoe relaxt was dat eigenlijk? Hebben we niet stiekem, los van de nare kanten van corona, vaak ervaren hoe verlichtend het is als je niet elke dag van huis hoeft? Als je even tussendoor een boodschap kan doen, of een wasje draaien en een kind troosten? Hoe dan ook, de toekomst van structureel thuiswerken is ongewis. De meesten zullen het moeten doen met wat de baas beslist: fulltime op kantoor of toch blijvend meer thuis.

Bewuste tijdkeuzes

Hoog tijd dus om het heft weer in eigen hand te nemen. En dat betekent bewuster met je tijd omgaan. Om die reden heeft Stichting Voor Werkende Ouders de TijdBaas Test ontwikkeld. De test maakt mensen bewuster van hun tijdkeuzes. Geeft ze informatie waar tijd bespaard kan worden en welke activiteiten energie geven of juist nemen. In één oogopslag is te zien hoeveel tijd je tekort komt en waar mogelijke verbeteringen zitten. Daarnaast geeft de test voor elk tijdtype aangepaste tips en trics over hoe ouders een absolute TijdBaas kunnen worden.

WatOudersWillenWeten.nl

Stichting Voor Werkende Ouders wil het makkelijker maken voor gezinnen. Dit gebeurt door een actieve lobby te voeren voor de juiste voorwaarden. Ook worden ouders ondersteund met tips en tools op www.voorwerkendeouders.nl. De stichting pleit onder meer voor toegankelijke kinderopvang, duidelijke verlofregelingen, meer aandacht voor ouderschap, thuiswerken en goed onderwijs.

Stichting Voor Werkende Ouders

Zie ook:

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER