Ouders met een (licht) verstandelijke beperking kunnen vaak wat hulp gebruiken bij het goed vervullen van hun ouderrol. Zorgorganisatie SDW uit Roosendaal biedt al 15 jaar specialistische ondersteuning aan deze ouders en hun kinderen. De kennis en expertise die SDW hierin heeft opgebouwd, deelt de organisatie met vakgenoten op 20 mei tijdens het symposium ‘Goed Genoeg Ouderschap bij ouders met LVB – Meestal gaat het goed’.

De afgelopen 15 jaar bouwde SDW een expertise op in dit vakgebied. Sterker nog: landelijk zijn ze een van de voorlopers op dit specialisme. Iets waar de West-Brabantse zorgverlener best trots op is. “Om dit te vieren organiseren vindt op maandag 20 mei in Theater de Kring in Roosendaal een symposium plaats getiteld ‘Goed Genoeg Ouderschap’. “wij willen dan onze kennis en ervaring dan graag delen met iedereen die beroepsmatig met dit onderwerp te maken heeft”, zegt Ingrid Machielse, unitmanager bij SDW en mede-organisator van het symposium.

Goede en veilige opvoeding

“Het is belangrijk dat kinderen een goede en veilige opvoeding krijgen. Wij ondersteunen (aanstaande) ouders met een verstandelijke beperking om hun ouderschap goed vorm te geven. Dat kan in hun eigen woning en als het nodig is ook door middel van tijdelijke ondersteuning in een van onze trainingsappartementen”, aldus Ingrid Machielse. “Meestal gaat het goed, maar een kind groeit niet alleen van liefde. Af en toe grenzen stellen en nee zeggen is ook belangrijk, ook al wordt je kind boos. Dat is soms moeilijk voor onze cliënten. Wij helpen ze graag om hier hun rol in te vinden.”

Symposium

Tijdens het symposium komen onderwerpen als opvoeden, hechtingsproblemen, nieuwe ontwikkelingen en het delen van ervaringen aan de orde. Stine Jensen, Giel Vaessen en Cokkie Nelen nemen je mee in het thema ‘Goed Genoeg Ouderschap’. Daarnaast kun je zowel in de ochtend als in de middag kiezen voor een inspirerende workshop. Op www.sdw.nl/symposium2019 staat meer informatie over het programma en de aanmeldingsmogelijkheden.

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER