Regelmatig komen ouders in actie om een school gemengder te maken. KIS heeft randvoorwaarden, succesfactoren en valkuilen voor dit soort ouderinitiatieven in kaart gebracht. Ook is een handreiking ontwikkeld met tips voor ouders, scholen en gemeenten.

In Nederland is er sprake van segregatie in het onderwijs. Dit is op basis van sociaal-economische status van de ouders. Ook segregatie op basis van kleur speelt een rol. Met een ‘ouderinitiatief’ komen ouders in actie om de school van hun kind gemengder te maken.

Door een ouderinitiatief brengen ouders kinderen die anders gescheiden opgroeien al op jonge leeftijd bij elkaar. Daarmee leggen ze een basis voor een minder gesegregeerde toekomst. Althans, als het lukt om een duurzaam initiatief op te zetten, want dat is nog niet zo makkelijk.

KIS sprak met betrokkenen rond verschillende ouderinitiatieven op basisscholen. De bevindingen zijn gebundeld in een rapport. Hierin beschrijft KIS uitgebreid wat wel en niet werkt en waarom.

Download rapport >>

Voor ouders, scholen

Download handreiking >>

Bron: kis.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER