EMB Nederland ondersteunt met een programma ouders van pubers met een ernstige meervoudige beperking. In het kader van het programma worden checklists en filmpjes ontwikkeld gericht op kinderen van 10-25 jaar. De eerste drie thema’s staan nu online.

Ouders van een EMB-puber weten waarschijnlijk inmiddels wel hun weg te vinden in de wereld van zorg en regels. Maar als een kind groter en ouder wordt, loopt men tegen heel andere zaken aan. Denk aan de zorg die niet minder wordt maar misschien wel juist meer, de vraag wat de beste plek is voor het kind om te wonen, waar men allemaal aan moet denken als het kind 18 wordt, onbegrip van de buitenwereld of het veranderende gedrag van een kind in de puberteit. Om hen te ondersteunen, is het programma ‘Meervoudig Ondersteund Pubers’ ontwikkeld.

Acht thema’s in totaal

EMB Nederland -voorheen BOSK-, de vereniging voor mensen met een ernstige meervoudige beperking weet hoe belangrijk ondersteuning, begeleiding en (h)erkenning voor ouders is. Meervoudig Ondersteund Pubers is uitgewerkt in acht thema’s:

  1. Dagelijkse en medische zorgen
  2. Ontwikkeling en aanbod
  3. Logeren en wonen
  4. Gezin en omgeving
  5. 18 jaar en dan
  6. Lichamelijke groei en seksualiteit
  7. Gedrag en emotie
  8. ZEVMB

Binnen deze thema’s biedt het programma praktische checklists, met tips, handvaten en adviezen. Ook zijn er filmpjes waarbij steeds een ander gezin aan bod komt met een ernstig meervoudig beperkte puber. Alle informatie wordt ontwikkeld op basis van de ervaringsdeskundigheid van ouders zelf.

Eerste resultaten

Drie thema’s staan nu online, namelijk 1. Dagelijkse en medische zorgen, 2. Ontwikkeling en aanbod, en 3. Logeren en wonen

Naar de pagina Meervoudig Ondersteund Pubers >>

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER