De stem van ouders luider laten klinken in de wereld van onderwijs, jeugd(gezondheids)zorg, wetenschap, overheid en politiek. Dat is het doel van het Landelijk Ouderpanel, dat onlangs officieel van start is gegaan. Initiatiefnemers zijn de Stichting Opvoeden.nl en Ouders & Onderwijs.

Iedereen met kinderen tussen 0 en 18 jaar kan meedoen aan het online panel. Via een aantal grote onderzoeken en diverse korte peilingen of online discussies praten en denken ouders mee over opvoeden en onderwijs. Direct aanmelden voor het Landelijk Ouderpanel kan via deze link. 

De initiatiefnemers over het panel
Het panel is een initiatief van de Stichting Opvoeden.nl en Ouders & Onderwijs. Stichting Opvoeden.nl biedt betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid aan (aanstaande) ouders. “We zijn heel blij met deze samenwerking”, zegt Els Verkerk, directeur-bestuurder van de stichting. “Voor ons werk zijn de ouders begin- en eindpunt. We willen weten welke informatie zij nodig hebben en hen actief betrekken bij de ontwikkeling daarvan. We hebben daar ook goede ervaringen mee op kleinere schaal en willen met het landelijke panel nu doorpakken. Zodat we de werelden van wetenschap, professionals en ouders nog meer kunnen verbinden.”

Ouders & Onderwijs is het informatiepunt voor ouders over onderwijs. Directeur Peter Hulsen: “Naast informatiepunt voor ouders zijn wij ook gesprekspartner voor overheid en politiek. Door gezamenlijk een krachtig ouderpanel te starten kunnen wij deze rol nog beter vervullen en ouders actief betrekken. We nodigen ouders dan ook van harte uit om deel te nemen aan het panel en zo hun stem te laten horen.”

Meer informatie
Meer informatie over het Landelijk Ouderpanel vind je op Opvoeden.nl.

Voor meer informatie over het project kun je contact opnemen met projectleider Marieke Boon via 030-3060800 of marieke.boon@oudersonderwijs.nl.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER