Juist voor gezinnen met kinderen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB) is de combinatie van de dagelijkse zorg en thuiswerken, lesgeven aan een broer of zus extra zwaar. Speelboxen zorgen ervoor dat kinderen met EMB zich thuis kunnen vermaken samen met hun gezinsleden.

Kinderen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) kunnen vanwege het coronavirus niet naar hun speciale school of opvang. Normaal gesproken gaan deze kinderen naar een speciale school of opvang waar specifieke, maar kostbare, speelmaterialen aanwezig zijn.

Thuis samenspelen

Voor Stichting in Actie, Schakelspeelgoed en Rijndam Revalidatie reden om de handen ineen te slaan. Doel is om voor zoveel mogelijk gezinnen met een kind met EMB een Speelbox te regelen. Deze mogen ze dan een aantal weken kosteloos houden. Nu deze gezinnen door de coronacrisis voornamelijk thuis zitten, zijn de Speelboxen essentieel om samenspelen thuis mogelijk te maken.

Mede dankzij een gift van het Gehandicapte Kind konden de eerste Speelboxen op korte termijn worden gerealiseerd.

Alle hulp welkom

Initiatiefneemster Nicole van den Dries hoopt nog meer gezinnen blij te maken met de Speelbox. Ze geeft aan dat alle hulp welkom is. “We zijn op zoek naar meer giften, materialen, zoals aangepast speelgoed, en vrijwilligers die bijvoorbeeld willen ondersteunen bij het bedenken en uitwerken van spelideeën”.

Gezinnen aanmelden

Ouders, verzorgers of professionals die denken dat een gezin in aanmerking komt voor een Speelbox, kunnen deze aanmelden via de website www.ikgaemb.nl/speelbox.

Campagne ‘Ik ga EMB!’

De Speelbox is onderdeel van de campagne Ik ga EMB!. Deze campagne richt zich in de eerste plaats op jongeren met ernstige meervoudige beperkingen. Alle projecten, acties en het platform zijn erop gericht dat deze jongeren Elke Mogelijkheid Benutten (EMB). Vanwege het coronavirus wordt versneld een ‘Ik ga EMB! Inspiratiebox’ ontwikkeld voor gezinnen die al aangepast speelmateriaal in huis hebben. Deze box is een online verzameling van alle uitgewerkte spelactiviteiten en filmpjes die gratis toegankelijk is voor alle gezinnen met een kind met een beperking.

Bron: rijndam.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER