Wist je dat er jaarlijks zo’n 80.000 minderjarige kinderen te maken krijgen met de scheiding van hun ouders? Wat weten we over de gevolgen voor kinderen? En wat weten we over de ‘rode’ lampjes. Je leest erover in de nieuwe (gratis) online editie van Augeo Magazine.

Bij 1 op de 5 gaat het om een complexe scheiding. Maar hoe kun je als professional kinderen en hun ouders zo goed mogelijk ondersteunen? In het nieuwste nummer van Augeo Magazine, met als thema ‘Kind en scheiding’, vind je hierover veel informatie, verschillende visies en handige tips.

Een greep uit de inhoud:

De scheidingspijn van kinderen is niet altijd zichtbaar

Wat weten we eigenlijk over de gevolgen van een scheiding op kinderen? Klinisch pedagoog Liesbeth Groenhuijsen en orthopedagoog en onderzoeker Rianne van Dijk vertellen je meer. Lees het interview ›

Ouderverstoting is overlevingsstrategie van het kind

Ouderverstoting is uitzonderlijk, vaak willen kinderen juist contact houden met beide ouders. Een kind kiest hier alleen voor als het als het ware vermorzeld dreigt te worden in de strijd tussen beide ouders.
Bekijk 8 antwoorden over ouderverstoting ›

Kinderen hebben vooral last van de tussenruimte

‘Kinderen uit de knel’ is een programma dat ex-partners en kinderen helpt die vastgelopen zijn na een conflictscheiding. Ouders krijgen onder andere inzicht in de effecten van hun gedrag op de kinderen. En kinderen leren omgaan met stress en conflicten.
Lees meer ›

Lees het Augeo Magazine >>

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER