Uitjes zijn ideale momenten om samen een goed gesprek te voeren, bijvoorbeeld over geen alcohol drinken tot achttien jaar en niet roken. Daarom organiseert NIX18 op 26 januari 2020 de Zondag van NIX. Die dag kunnen ouders hun kinderen gratis meenemen naar een Vue bioscoop. Perfect voor een gezellig uitje én een goed gesprek met je puber.

Eén op de drie ouders heeft met hun puber afspraken over niet drinken en niet roken onder de achttien. En dat aantal zal snel toenemen. Want ruim tachtig procent van de ouders wil dit jaar met hun kind praten over deze zaken. Sterker nog: bijna de helft van de ouders wil dit in 2020 regelmatig doen. Zij vinden een gezellig uitje daarvoor een goed moment. Bijvoorbeeld tijdens een bioscoopbezoek, blijkt uit een peiling van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Daarom organiseert NIX18 de Zondag van NIX in samenwerking met twintig Vue bioscopen in heel het land.

NIXEN met je puber

Op de Zondag van NIX kunnen ouders samen met hun puber naar een buitenaards goede bioscoophit kijken. Het ticket voor hun kind kost nix. De middag is niet alleen leuk, maar ook een ideaal moment om te praten over roken en drinken. Door mét in plaats van tégen een puber te praten groeit het zelfvertrouwen en lukt het hem of haar beter eigen gedachten, gevoelens en ervaringen onder woorden te brengen. En een puber met zelfvertrouwen kan beter nee zeggen tegen verleidingen.

Tickets voor dé bioscoophit

De Zondag van NIX is op 26 januari 2020 en de film draait om 15:00 uur. Tickets bestel je eenvoudig op NIX18.nl. Daar vind je ook meer informatie en handige tips om met kinderen te praten over geen alcohol drinken en niet roken. Denk aan op tijd afspraken maken, geen ruziemaken als het tóch een keer misgaat en altijd een positieve houding aannemen tijdens het gesprek. Zo maak je ook van de Zondag van NIX een nuttige en vooral leuke middag. Zijn de Vue bioscopen nou net te ver weg? Hou dan je eigen Zondag van NIX. Door samen te gaan bowlen, of karten bijvoorbeeld. Of door samen een taart te bakken. Geef hierbij het goede voorbeeld en laat zelf ook die sigaret of dat drankje achterwege.

Over de campagne

De Zondag van NIX is onderdeel van de campagne ‘NIX is de afspraak’. De campagne laat zien dat praten over niet roken en drinken onder de achttien heel vanzelfsprekend is en ondersteunt ouders hierbij. NIX18 biedt ouders tijdens de Zondag van NIX een steuntje in de rug om met hun kinderen op een luchtige manier te praten over geen alcohol drinken en niet roken. Bijvoorbeeld met een stellingenspel dat in de bioscoop wordt uitgedeeld.

Bron: Zondag van NIX

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER