Recensie: ‘Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen’, door Marianne Buikema

Dit boek van Philippa Perry springt eruit! Allereerst door de kleur, maar ook de titel nodigt uit, maakt nieuwsgierig. Het boek is goed onderbouwd door onder meer de wetenschappelijke inzichten die achterin vermeld worden; deze hebben een toegevoegde waarde. De kennis en rijke ervaring als psychotherapeut, maar ook haar eigen ervaringen als ouder maakt het persoonlijk.

Het is een prettig leesbaar boek. Toegankelijk voor ouders, grootouders en voor een ieder die geïnteresseerd is en/of te maken heeft met het ouderschap. Dat maakt dat het boek ook voor professionals leuk is om te lezen. Ook zij zullen zich hierin herkennen. Daardoor kunnen zij de ouders beter begrijpen en ondersteunen.

Het is een boek om in zijn geheel te lezen, daartoe nodigt het uit. In deel 1 komt aan de orde wat je hebt meegekregen van je eigen opvoeding. In deel 2 gaat het over de omgeving van je kind. Deel 3 gaat over gevoelens  en deel 4 over een basis leggen. In deel 5 worden de voorwaarden voor een goede geestelijke gezondheid besproken. En deel 6 gaat over ‘gedrag en communicatie.

De adviezen zullen wellicht niet altijd aangenomen worden, maar zorgen wel voor bewustwording. De maatschappelijke positie waarin ouders leven en werken zullen zeker een rol spelen in het opvolgen van de adviezen.

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen >

Marianne Buikema is intensive care neonatologie-intensive care kinderverpleegkundige, daarnaast lactatiekundige, specialistische kinderthuiszorg/wijkverpleegkundige, en heeft daarnaast mama-cafe’s georganiseerd. Zij is onlangs met pensioen gegaan.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER