Gezinnen met een kind met een chronische lichamelijke of psychische aandoening hebben vaak te maken met veel verschillende hulpverleners en organisaties. Een nieuwe tool helpt professionals om de zorg samen met ouders zo goed mogelijk te organiseren rond de behoeften van kind en gezin.

De tool, voluit, de  ‘Reflectietool integrale zorg voor kind en gezin’, is ontwikkeld door Vilans en NJi. Dit is gebeurd in nauwe samenwerking met zorgverleners en gezinnen van een kind met een chronische aandoening.

Mindmap

In de tool vertellen acht gezinnen hoe zij de samenwerking met professionals ervaren en waar zij behoefte aan hebben. Met behulp van een mindmap kan samen met de zorgverlener(s) alle zorg en ondersteuning voor het gezin in kaart worden gebracht. Zo zien zorgverleners snel en overzichtelijk wie betrokken is bij de zorg en met wie zij moeten samenwerken om goede zorg te bieden.

Daarnaast vinden professionals inspirerende praktijkvoorbeelden en tips om zelf te werken aan integrale zorg voor kind en gezin.

Zes keer uitleggen

Een van de ouders vertelt: “We zijn heel blij met de zorg die wij ontvangen voor onze zoon Sete. De zorgverleners zijn erg betrokken. Maar we hebben met veel verschillende mensen te maken en het is soms heel frustrerend dat je dingen wel zes keer moet uitleggen.” Meer ervaringen van ouders vindt u in de portretten in de reflectietool.

Op de website van Vilans staat meer informatie, klik hier

Ga naar de reflectietool >>

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER