Het programma ‘Spraakmakers’ van Radio NPO1 besteedt aandacht aan angstklachten en -stoornissen van kinderen. De serie is gemaakt door journalist Maarten Bleumers, wiens zoon ook een angststoornis heeft. Naast diverse deskundigen komen kinderen en hun ouders aan het woord.

Veel kinderen in Nederland hebben een angststoornis. De helft daarvan komt niet bij een behandelaar. In Spraakmakers onderzoekt verslaggever Maarten Bleumers hoe we meer kinderen van hun angst af kunnen helpen.

Bleumers’ zoon Jan durfde een paar maanden geleden niet meer alleen te douchen. “Als ik niks te doen heb, dan raak ik helemaal overstuur want dan denk ik aan de dood, aan niks en aan alleen zijn. Al mijn angsten ineen eigenlijk. Dan gaat mijn hoofd hyperventileren.” Ook op school slaat de angst toe. “Dan speel ik met mijn vrienden op het schoolplein en dan denk ik: ooit zijn jullie er allemaal niet meer. Waarom leven we eigenlijk als er de dood is?”

De afleveringen zijn terug te luisteren via de app van Radio NPO1 of website

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER