De inzet van een digitaal portaal voor ouders van kinderen op de Intensive Care voor Kinderen (ICK) bij het VUmc krijgt belangstelling van andere afdelingen en andere ziekenhuizen. Projectleider Nanette Stevens ziet het daarom zeker gebeuren dat zo’n toepassing op veel meer plaatsen zijn intrede doet.

In een interview vertelt Nanette Stevens over het belang van het portaal. “Er komt erg veel tegelijk op ouders af. Het is belangrijk dat we hen betrouwbare informatie zo aanbieden, dat ze die op een rustiger moment nog eens makkelijk kunnen terugkijken. En dat ze niet zelf hoeven te gaan ‘googlen’.” Luister verder op You Tube > 

Inhoud portaal

Het digitale portaal is een uitgebouwde versie van een digitale app die eerder werd ontwikkeld voor de intensive care van Neonatologie bij het Amstedam UMC. Het portaal geeft met tekst, foto’s en video’s antwoord op veel voorkomende vragen over lastige begrippen en over de (opname op de) afdeling ICK. Ook vinden ouders er terugkoppeling in begrijpelijke taal van poliklinische resultaten van de nazorg polikliniek van ICK.

Uiteenlopende behoefte

De informatiebehoefte bleek heel verschillend, van ouders die zelf alles willen begrijpen tot ouders die juist niet te veel informatie wilden of de vraag waar je op de afdeling koffie kunt halen. Het VUmc wil op de portal ook nog een communicatiefunctie bieden voor patiëntspecifieke vragen aan ICK-artsen.

Naar de projectwebsite >

Bron: SKIPR

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER