Edith Raap, ontwikkelingspsycholoog en docent ouderbegeleiding aan de Hogeschool Utrecht, en Odet Stabel, moeder van een zoon met ernstige meervoudige beperkingen en spreker over zorgouderschap en levend verlies, maken een podcastserie over levend verlies. Dit om meer bekendheid aan dit onderwerp te geven.

Bij levend verlies gaat het om terugkerende gevoelens van verdriet en rouw als je ouder bent van een kind met een beperking of chronische aandoening. Edith en Odet spreken met ouders en hulpverleners en proberen een brug tussen hen te slaan. Hoe ervaren ouders levend verlies en hoe kunnen hulpverleners ouders ondersteunen.  Daartoe publiceren ze iedere laatste zondag van de maand een podcast waar je je als ouder of hulpverlener op kunt abonneren.

De eerste podcast staat inmiddels online. Het is een gesprek met de Vlaamse Emeritus Hoogleraar Verliesverwerking en rouwdeskundige Manu Keirse. In de aflevering geeft hij antwoord op vragen als: waarom krijgt levend verlies zo moeilijk voet aan de grond, waarom lijkt de ene ouder er meer last van te hebben dan de andere en hoe kan de omgeving steun bieden?

De podcast is te vinden op de site Levend-Verlies.nl >

Lezing tijdens VROEG-congres: “Wonden zullen nooit genezen”

Manu Keirse verzorgt over dit onderwerp een lezing tijdens het Congres Vroegsignalering en Vroeghulp op 13 maart 2019 in Eindhoven. “Ouders van een kind met een beperking leven in een aquarium”, zegt hij in een vooruitblik op zijn congresbijdrage.“De wonden zullen nooit genezen.” Lees verder op de VROEG-site >

Congresprogramma en deelnamemogelijkheden

Op het congres komen ook tal van andere aspecten rond de zorg en ontwikkeling van het jonge kind aan bod. Klik hier voor meer informatie over het programma en de deelnamemogelijkheden.

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER